Isolatie & Zolderrenovaties

Isoleren is geen luxe, maar wordt steeds meer een wettelijke verplichting. Dat geldt niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor bestaande woningen. De meeste totaalrenovaties en verbouwingswerken die wij uitvoeren, gaan gepaard met het plaatsen van bijkomende isolatie.

Ook wanneer je uitsluitend extra wilt isoleren voor een lagere energiefactuur en een verhoogd wooncomfort, ben je bij aannemer 2000 Construct aan het juiste adres. In vele gevallen adviseren wij evenwel om het isoleren van je dak of gevel te combineren met een dakvernieuwing of gevelrenovatie. Zo kies je een structurele oplossing voor de komende decennia.

Isoleren van je dak én dakvernieuwing

 

  • Warme lucht stijgt. Dat is meteen de belangrijkste reden waarom een ongeïsoleerd dak tot bijzonder veel warmteverlies leidt. Al te vaak zien we dat in de stad Antwerpen en de omliggende gemeenten nog veel oudere woningen niet of amper uitgerust zijn met dakisolatie. Dat geldt zowel voor platte als hellende daken.
  • De meeste oudere daken hebben geen of beperkte isolatie. Wanneer we deze daken isoleren zonder de dakstructuur en de dakbedekking te vernieuwen, dan kies je voor een halve oplossing. Daarom adviseren wij in de meeste gevallen om het isoleren te combineren met een volledige dakrenovatie.
  • Wij vernieuwen de volledige opbouw van je dak, startend met de dakstructuur, het onderdak, de dakisolatie tot en met de dakbedekking. Het plaatsen van dakramen of dakerkers in hellende daken behoort steeds tot de mogelijkheden.Vernieuwde en geïsoleerde platte daken rusten wij naar wens uit met lichtstraten en –koepels. Aan de binnenzijde kunnen wij de zolderverdieping volledig inrichten zodat dit volwaardige leefruimte wordt.
Isoleren van je gevel én gevelrenovatie

 

  • Je gevel is en blijft het visitekaartje van je woning. Veel gevels van oude woningen ogen niet alleen somber, ze zijn onvoldoende geïsoleerd.
  • Afhankelijk van de specifieke situatie adviseren wij de juiste techniek voor het plaatsen van bijkomende isolatie en een volledige gevelrenovatie.
  • Alles is mogelijk: het zandstralen van de gevel, het vernieuwen van het voegwerk, aanbrengen van extra isolatie, alle vereiste pleisterwerken,….